Известие

Collapse
No announcement yet.

Да си поплача...!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

DPF - това доколкото разбирам е филтъра за твъдите частици. Спомням си, че в мануала пише, че на 159 е нова система, която се самоочиства, не се сменя и е вечен. На предните модели, той се сменял или чистил, а тук е нова система.
    Колега-погледни в ръководството на колата, а то следващият път ще кажат, че са го сменили.
    Все повече се убеждавам, че ще трябва повече внимание да обърнем на предложението от колегата KGB за обслужване в Гърция.
    Alfa Romeo 159 JTDm 16V Q-tronic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
      Сори за черногледството, но според мен лампата скоро ще светне отново.
      И какво те кара да мислиш така?
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
      Fiat Uno 1.1 F.I.R.E.

Comment

Първоначално публикувано от Garvansky Покажи съобщение
        И какво те кара да мислиш така?
        Опитът с 5 нови италиански автомобила и сервиза на ММ.
        AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
        sigpic

Comment

Това че филтъра е вечен незнам къде го прочетохте но има доста поръчани за некви скромни хиляди левове
          Добрата новина е че вече имаме начин да ги премахваме Но бъдете сигурни че за да се задръсти този филтър има основателна причина
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
            Това че филтъра е вечен незнам къде го прочетохте но има доста поръчани за некви скромни хиляди левове
            Добрата новина е че вече имаме начин да ги премахваме Но бъдете сигурни че за да се задръсти този филтър има основателна причина
            В ръководството по експлоатация на 159-та Алфа.

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
              Каква може да бъде причината да се запуши какъвто и да било филтъра на автомобил на 10000 км?
              Fiat Uno 1.1 F.I.R.E.

Comment

Лоша нафта.
                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                  Лоша нафта.
                  Никога не е слагано различно гориво от V-power Diesel! Лоша нафта не е освен ако шел не мамят!
                  Fiat Uno 1.1 F.I.R.E.

Comment

В България няма качествени горива. Мое мнение.
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Това ''лоша нафта'' е често употребяван израз, може да се каже че е дежурен отговор.
                      Аз имах проблеми с дюзи на един от автомобилите, съответно причината - лошо гориво.
                      Е, щях да се съглася, но автомобила беше експлоатиран само в Германия и Франция.
                      Как един път не казаха че причината е в нискокачествените евтини нови компоненти, които заливат автомобилната индустрия.
                      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Garvansky Покажи съобщение
                        Никога не е слагано различно гориво от V-power Diesel! Лоша нафта не е освен ако шел не мамят!
                        В ММ ми препоръчаха да слагам нафта от Лукойл - но в БГ аз си зареждах само Шелл В-пауер и нямах никакви проблеми. По пътя да Русия навсякъде си слагах също В-пауер - и пак без проблеми.Значи 4500 км шеловска нафта си беше хубава.. До идването в Русия - тук още при първото зареждане се започна на всеки 450 км самоочистване.
                        След като се определих с нафтата в Русия (само Лукойл Екто, имам в предвид засега само нашият район)- вече 2500 км, пак нямам проблеми. Нито веднъж колата не е димила.

Comment

Причините не са само лоша нафта а и доста други като фабрични дефекти разни и намеса не некомпетентни чип тунери
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Вижте на тестовата 159 след 100 хил. км. какъв е филтъра. Не казвам, че само нафтата е виновна, но в 95% от случаите.

С примери- на колега със 166 от форума му замръзна Алпин дизела при -20. Моята бутилка за газ след 8000 км. беше пълна с 2 шепи боклуци. И т. н.
                            Last edited by didod; d.m.y г., 09:51.
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от OgyG Покажи съобщение
                              В ММ ми препоръчаха да слагам нафта от Лукойл - но в БГ аз си зареждах само Шелл В-пауер и нямах никакви проблеми. По пътя да Русия навсякъде си слагах също В-пауер - и пак без проблеми.Значи 4500 км шеловска нафта си беше хубава.. До идването в Русия - тук още при първото зареждане се започна на всеки 450 км самоочистване.
                              След като се определих с нафтата в Русия (само Лукойл Екто, имам в предвид засега само нашият район)- вече 2500 км, пак нямам проблеми. Нито веднъж колата не е димила.
                              И аз карам в последните 5-6 месеца с крадена Лукойлска нафта и мога да кажа, че е напълно нормална защото я виждам когато сипвам от 10 литрово шише за минерална вода Да чукна на дърво проблеми няма, макар че аз съм с 8 клапановият мотор, за който се твърди че е по-малко капризен към горивото от 16 клапановия.
                              Giulietta 1,6 JTDm 2013
                              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                                И аз карам в последните 5-6 месеца с крадена Лукойлска нафта и мога да кажа, че е напълно нормална защото я виждам когато сипвам от 10 литрово шише за минерална вода Да чукна на дърво проблеми няма, макар че аз съм с 8 клапановият мотор, за който се твърди че е по-малко капризен към горивото от 16 клапановия.
                                Кой го твърди това? Колко колеги карат 16 клапанови дизели и имат проблеми? Проблема е най-вече в тези еко-изисквания с все по-голямото задушаване на колиците. Евро-4,5,6 и т.н. Но 8 клапановият май е по-освободен от тях,а иначе като двигател няма разлика в капризите към горивото.

Comment

Working...
                                X